Den 2/10-14 skrev jeg dette indlæg: https://hoslykkegaard.dk/2014/10/glucosamin-start/

Nu er der gået knap 7 uger siden og i de 7 uger er der sket en masse godt.

Kort fortalt gik der faktisk ikke så mange uger – cirka 3 før jeg fik en fornemmelse af at noget var anderledes. Det er kommet sådan lidt i ryk og gradvist – at man pludselig bemærker at nu kan man det her.

Smerterne er taget markant af og i sær om morgenen kommer jeg meget hurtigere i gang. I forhold til tidligere er det nærmest let at komme ud af sengen, hvor jeg førhen skulle “folde” mig ud i små skridt. Alt det behøver jeg ikke mere – men står bare op og er nærmest i gang med det samme. Det svinger naturligvis lidt og nogle dage skal mit højre knæ lige strækkes en ekstra gang – men jeg er mere end tilfreds.

Efter at have gået mine ture om formiddagen – 3 ture på skift med beaglerne – plejer jeg at sidde lidt hen under middag, når de alligevel skal til at sove middags søvn. Også her oplever jeg at jeg kommer hurtigere i gang med at gå efter at have siddet stille nogen tid.

Mit ben skal ikke som hidtil strækkes ud – men jeg kan gå afsted med det samme.

Samme tendens viser sig i min ryg. Jeg har jo sammenfald i ryghvivlerne – og har haft nogle rigtig, rigtig slemme tilfælde med ryggen i de forgangne år – så meget at jeg ikke har kunnet gå eller bevæge mig. Her har jeg også oplevet at ryggen ikke længere er så stiv eller smerter om morgenen som den gjorde for bare 3-4 måneder siden.

Jeg har generelt fået mere varme i kroppen også i hænderne som ofte var plaget af meget stive “springfingre” – Jeg har stadig knas med venstre hånds ringfinger ind i mellem, og derfor sørger jeg også for at bruge mine hænder i blandt andet forskellige håndarbejder, ælte dej og den slags. Tror jeg vil lave mig nogle hacksacks som jeg kan gribe om og massere mine fingre med.

Alt i alt er jeg mere end tilfreds og jeg stopper ikke med at tage glucosamin igen – det ville være direkte dumt.

Jeg spiser hver dag 2 piller på hver 1000 mg. Pillerne indeholder også æble cider eddike.  Tager dem om aftenen da sådan noget ofte virker bedst når kroppen er i hvile.

PS. Jeg har ikke registeret noget særlig udsving i mit blodsukker – det kører som det plejer.

Loading