Med henvisning til mit forrige skriv om socialministerens lovforslag om at man kun kan få bevilliget xx antal remedier samt ikke mindst bestemte slags – som teststrimler og pen kanyler og hvor man kan risikere ikke at kunne få dem man er vant til at bruge og som fungerer for en – så kan jeg nu sige at det da allerede har ramt mig 😡  Og det endda uden ny lov :;

I går bestilte jeg nemlig test strimler og penkanyler hjem. Jeg har det sådan at selvom jeg pt. ikke mangler penkanyler, så bestiller jeg alligevel, så jeg ikke skal genbestille for hurtigt efter hinanden. Det var mest test strimlerne jeg kommer til at mangle indenfor en overskuelig fremtid.

Kommunen sendte et brev til min E boks midt i november – at man havde opsagt aftalen med den nuværende leverandør for at starte nyt samarbejde op med en anden pr. 1. december. Allerede der tænkte jeg mit  :;

I går bestilte jeg så de ovenfor nævnte ting – og i dag kom der besked fra leverandøren at jeg ikke kunne få de bestilte penkanyler – da disse ikke længere blev bevilliget af min kommune.

Nå så det gjorde de ikke  😈

Problemet her er at – jeg af mine diabetes hjælpere – herunder læge og ambulatorie – har lært at bruge en bestemt penkanyle – og den er altså bare den eneste der virker for mig – længere er den ligesom ikke. Men nu har vi så kommunen som ikke længere kan/vil bevillige lige den penkanyle – hvilket jeg undrer mig såre over – da den faktisk ikke er dyrere end den jeg har fået tilbudt i stedet. Filmen knækker ganske enkelt for mig her og jeg finder det særdeles latterligt at det lige er den – som en stor del af landets diabetikere faktisk anvender. Dels fordi den bare er så god at stikke med – blød og meget nem at have med at gøre.

Jeg fik så tilbudt en anden type – faktisk 2 – som jeg ikke kender. Jeg har prøvet flere andre typer penkanyler – men til nu har intet slået den jeg bruger og som jeg fik da jeg skulle “i lære” som min egen insulin tager.

Hmm – Heldigvis har jeg en del lager af den gode penkanyle – men har dog alligevel takket ja til at prøve den ene slags jeg fik tilbudt – bare en æske – kan jeg ikke bruge dem – ja så går jagten ind på at købe dem jeg hidtil har anvendt for egen regning – og jeg går allerede nu i gang med at lede efter dem til en fornuftig pris.

Jeg vil nemlig ikke have mit liv forringet fordi kommunen skal bestemme hvad jeg skal anvende – den går bare ikke – NO WAY

I andre diabetikere derude kan godt belave jer på at det her bliver noget som vil brede sig – og jeg er også sikker på at den der forbaskede lov som socialministeren nu fremsætter forslag om – nok skal gå igennem.

Man kan så sandelig sige – at ens sygdom er blevet helt dit eget problem og det kræver en stærk psyke – jeg frygter godt nok at det her kan få fatale konsekvenser for mange 😥

Loading