I dag har jeg bagt Kikærte brød. Jeg prøver hele tiden at skrue ned for kulhyrat indholdet og stiler lige nu mere og mere i retningen af Low Carb livsstilen. Lige nu aner jeg ikke om jeg kan undvære mit elskede rugbrød og ditto knækbrød- – men kan jeg så bare forbedre lidt i den retning er jeg tilfreds.
Det handler om min morgenmad – min frokost – og mine mellem måltider som lige nu er det jeg arbejder mest på at gøre ændringer ved.
Nuvel i dag bagte jeg brød af kikærtemel og almindeligt hvedemel og det blev rigtig godt – bedre end jeg havde forventet 😀
Jeg har løseligt brugt:
50 g. gær
3 dl. lunt vand –
lidt sukker da gæren ikke kan udvikle sig uden –
½ spsk salt
½ dl. øko rapsoile
ca. 3 dl. soja mælk – eller almindelig mælk hvis det foretrækkes.
De ovenfor stående ting røres sammen til gæren er opløst.
Derefter har jeg brugt
2-250 g. kikærtemel
og det hvedemel dejen kan trække.
Dejen kan godt klistre lidt – på grund af kikærte melet.
Dejen hæver 1 times tid.
Derefter deles den i to dele og formes som brød. Man kan naturligvis også lave boller hvis dette foretrækkes.
Efterhæver 15 min. Penslet med sojamælk/mælk og drysses med frøblanding eller birkes (hvad man har)
Bages cirka 25 – 30 min ved 200 grader (varmluft) eller afhængig af ens ovn.