I dag starter foråret officielt da det den 20. marts (2015) er forårsjævndøgn. Om blot en lille uges tid skal vi stille urene 1 time frem – det sker natten mellem lørdag og søndag d. 29. marts hvor det også er Palmesøndag og Påsken lige om hjørnet.

 

I dag har den meget omtalte solformørkelse fundet sted. Her i mit område begyndte den at indtræffe omkring kl. 9:40 og på tidspunkt hvor jeg går med mine beagler. Da det er var overskyet – tittede solen kun af og til igennem – men når lette skyer gik for solen kunne man med det blotte øje tydeligt se hvordan Månen mere og mere gled ind over Solen.

Jeg var færdig med at gå med den sidste beagle omkring kl. 10:30 – hvor jeg henter mit kamera da sigtet var nogenlunde godt og skyerne lige nøjagtig passerede så man kunne se det hele med det blotte øje.

Men ak og ve – naturen finder altid en udvej – så da jeg stod derude med kamera og beagler der vimsede rundt og ikke kunne forstå hvorfor mor dog gloede sådan op i himlen – hun skulle jo tage og give dem noget at spise i stedet for  😆

Så jeg måtte opgive i første omgang og da beaglerne var fodret af – var klokken omkring 10:55 – og her lykkedes det at få taget dette billede:

Solformørkelse 20. marts 2015
Solformørkelse 20. marts 2015

Hvis man forstørrer billedet kan man lige ane Solen hvor Månen nu er ved at glide af igen. Men vejret har sandt og sige ikke lige vist sig efter sin mest dejlige måde når der nu er sådan et natur fænomen og som ikke bare dukker op hver andet øjeblik – men sådan er det jo her i livet og heldigvis kan man jo se billeder og film på nettet – så den mulighed er der jo altid.

Loading