Så er det ved vejs ende – mit Lima tæppe er færdig – skal lige hæfte de sidste ender  😀

Da jeg gik i gang – havde jeg ikke haft en hæklenål i mine hænder i over 20 år – men nøjjj – det var som at finde en gammel elsket ven og nu er det i hver fald noget jeg ikke ligger fra mig igen. Jeg elsker mit garn – min hook (nål) og det at sidde i fred og ro hvor det kun er MIG det handler om. Jeg er på et stadie i mit liv hvor det er absolut tiltrængt  :;

Jeg troede ikke helt jeg ville gå det igennem – men jo jeg holdt fast – det har gjort ondt i mine gigthænder og undervejs er der udviklet seneknuder i begge håndled – men faktisk kan jeg nu sige at mine fingre og hænder er blevet stærkere – så det er god medicin for gigthænder – desuden får du en herlig varme i hænderne både gennem arbejdet med nålen som gennem det garn du arbejder med.

Tæppet er hæklet i Drops LIMA  – som er baseret på 65 % uld og 35 % alpaca. Jeg har brugt nål nr. 3½. Der er lavet 63 lapper i – Lys grå – Mørk grå – Støvet rosa – Pistacie (grøn) –  Lyng – Isblå – Mellemblå. Tæppet er sat sammen efter diagram. Det er hælket sammen først på langs og siden på tværs med 1 fastmaske 3 luftmasker – så det danner en slags “lynlås” – jeg kan godt lide denne sammenhækling da det fremhæver farverne og selve mønsteret jeg har hæklet. Kanten er hæklet af 2 omgange stangmasker. Både til sammenhæklingen som til kanten har jeg valgt at bruge den lyse grå.

Der er cirka gået 25-26 nøgler garn i alt.

Og her er resultatet af mine anstrengelser – som jeg naturligvis er enormt stolt af  😀  😀  😀

Klik på billederne for at se dem i stort format!!

 

lima tæppelima tæppelima tæppelima tæppelima tæppe

Loading