Jeg har lavet den et par gange og den er ret populær hos mine sønner – så da Simon kom hjem lørdag eftermiddag havde jeg planlagt at vi skulle spise den.
Det første man skal gøre er at bage nogle madpandekager og her er der frit valg på hylden med hvad man har lyst til.
Denne gang brugte jeg rugmel og da jeg lavede dejen på øjemål er det lidt svært med en præcis opskrift.
Jeg brugte nogenlunde: 2 dl. rugmel
2 dl hvedemel
2-3 spsk. olivenolie
salt efter smag
6 æg
3-4 dl vand – man kan også bruge mælk eller plantemælk
Dejen blev pisket sammen og står lidt og trækker – man kan tilsætte mere væske hvis man syntes den er for tyk
Derefter bages pandekagerne på en meget varm pande med lidt smør til hver pandekage. Jeg brugte en speciel pandekage pande
Der bliver 12-15 pandekager cirka.
Derefter stilles pandekagerne køligt.
Kødsovsen blev lavet på 4-7 % hakket oksekød – andet hakket kød kan også anvendes. her er brugt 900 gram kød i alt
løg og hvidløg svitses i olivenolie og så tilsættes kødet. Jeg havde ½ pose revet gulerod som jeg kom i (stop spild af mad) og så havde jeg indkøbt 400 gram champion som var renset og hakket groft – som kom i
En “du fond chef” grønsags suppe “kapsel” tilsat sammen med lidt oregano/basilikum – salt og peber efter smag.
Selve tomatsovsen sprang jeg let over og tilsatte et glas økologisk svansø pasta sauce med krydderurter.
Kødsovsen stod og kogte ind 30-45 min.
I mens lavede jeg “becamel” sovsen af spinat (frossen i kugler og optøet) der var cirka 200 gram – det blev blandet med 2 bøtter ricotta (italiensk oste art) og varmet igennem på panden.
Derefter tager man et fad – gerne rundt – smører med lidt olivenolie og så ligger man pandekagerne lag for lag på samme måde som man laver en almindelig lasagne. Slut af med ostesovsen og kom revet ost på toppen.
Jeg fik ikke brugt al kødsovsen – så her bliver til lidt almindelig pasta med kødsovs til senere brug. Pandekagerne blev heller ikke brugt op – så her er til en let frokost med andet fyld i.
Pandekage lasagnen varmes igennem i ovnen ved 180/200 grader varmluft cirka 30-45 min alt efter hvor varm sovsen var i forvejen.