Jeg ved ikke hvilken fremtid der venter – og det er måske godt nok.  Der er gode dage – og der er dårlige. Tilstanden er nogenlunde stabil – og dog kan man nu se der kommer forandringer i mine finger led. Det sidder grundlæggende i alle mellemled på begge hænder – og nogle af mine fingre viser tegn på skævhed.

Der indtræder en betændelses tilstand – som kan brede sig til en eller flere fingre – nogle gange hele hånden, samt håndleddet. Ind i mellem er det også i mine albuer og skuldre.

Mine hænder og arme må under ingen omstændigheder blive kolde. Smerterne i fingerenes led gør ondt som ind i helvede, når kulde kommer til. Det eneste der kan lindre er varme, varme og atter varme. Jeg går stort set fast med mine back on track håndleds varmere – de kommer mest kun af – når jeg skal bruge hænderne til noget – eks.vis. vaske op, bage, lave mad og ligende.

Jeg hækler stadig i det omfang mine hænder kan være med – men projekter, er uden tids horisont og må tage den tid det tager. Jeg prioriterer, hver dag mine hænders tilstand, og planlægger hvad jeg kan gøre i dag – herunder bage, lave mad mv. Den vigtigste del er stadig gå turen med beaglerne – og min egen soignering – kan jeg ikke noget derefter – så må det bare stå over til jeg igen kan. Derfor er det ret svært at planlægge flere dage frem – og ofte ender det med at jeg ikke kan få det gjort, eller at jeg får hjælp fra Hr. Mand eller en af mine sønner.

Det har så også den virkning at jeg ikke altid, kan spille de spil jeg gerne vil, grundet at jeg skal bruge “musen” en del. I starten irriterede det mig en del, men nu har jeg ligesom slået mig til tåls med at det bare er sådan.

Jeg håber meget at jeg klarer mig igennem, de kommende dage, da jeg skal lave is til nytår, samt en marcipan træstamme. Jeg har også planer om at bage kringler til fryseren. Fra fredag er hele familien samlet, og så må vi hjælpes ad. Jule middagen skal nok komme i hus når der er flere hænder til hjælp.

Jeg glæder mig rigtig meget til nogle hyggelige juledage, sammen med mine drenge, beagler og mand.

 

Med det vil jeg ønske alle der kommer her forbi – en Rigtig Glædelig Jul

Loading