Jeg har nået det meste af det jeg havde planlagt – med “træstammen” og min juledessert. I år står den på mørk og lys chokolade mousse. Mandlen spiller vi om – for en mandel gave er der også.

Alle indkøb er foretaget og nu kan Julen godt komme 😀

Der var et enkelt minus – da Hr. Mand måtte køre hjem fra arbejde i går til formiddag. Han har den seneste uge fået en del “julesul” gennem sine frokoster og torsdag var han ude og spise med afdelingen som juleafslutning. Det var igen, igen julefrokost med alt hvad dertil hører, og desværre udeblev bivirkningen ikke 🙁

Han blev dårlig på sit arbejde og havde opkastninger. Det er bivirkningen ved at få fjernet galdeblæren – for det sender leveren på overarbejde – så den har produceret mere galde end der var brug for, for at kunne nedbryde “julemadens glæder”. Vi har oplevet det tidligere, ved en sammenkomst som han deltog i. Her blev han også dårlig på vej hjem i toget.

Han har nu erkendt at med de her to gange – at fed julemad, alkohol mv. i en sammenblanding bare ikke fungerer, når han er galdeblære opereret. Vi skulle havde haft flæskesteg fredag aften – den røg i fryseren til en anden god gang.

Mens Hr. Mand lå ovenpå i sin seng – hentede jeg Simon og fik handlet ind til aftensmad til drengene og jeg.

I dag har Hr. Mand det bedre – og vi lærer jo heldigvis af tingenes gang. Ingen læge har nogensinde ytret at det kunne blive et problem. Men det er så faktum at for meget fed mad – bare ikke fungerer. Heldigvis lever vi jo fornuftig i hverdagen – så her har han aldrig haft disse problemer – det er kun når madindtaget bliver for stort.

 

Tilbage til Julen

Her er vores “juletræstamme” 2017

 

juletræstammen 2017
Juletræstammen 2017

 

Indholdet er det samme hvert år – men dekorationen varierer. Der er brugt 500 g. marcipan (Odense) – 150 g. nougat (Odense) – 200 g. pistaciemasse (Odense) – Marcipanen rulles ud i en nogenlunde firkantet facon – ca ½ cm tyk. Jeg ruller altid ud på bagepapir drysset med flormelis. Nougat smeltes i mikroovn og penslet på marcipanen. Når nougat er tørt – kommes pistaciemassen på. Marcipanen rulles sammen så det ligner en roulade. I år lod jeg den ligge koldt et par dage i køleskabet – da den så er lettere at overtrække med chokolade.

Overtræk: mørk chokolade (knapper Odense) og hvid chokolade (knapper Odense) – Når man bruger en pensel får man det der “træstamme” mønster. Den mørke chokolade skal være helt tør før den hvide kommes på. Jeg har drysset med bronze og guld støv (Odense)

 

I morgen – kan vi så koncentrere os om Kalkunen – som jeg altid laver efter Brødrene Prices opskrift – den bliver bare vellykket hver eneste gang. Vi skal spise kartofler, gulerødder, sovs og ribsgele og nyde den gode Julehvede fra Indslev til.

Julegaverne er jeg meget spændt på – i sær til Simon. Jeg glæder mig vildt meget til at se hans fjæs når han åbner sin pakke!! Gaverne er i den dyrere ende – da Simons er løbet op i 3000 kr – så skal Mathias jo have for lige så meget. Til gengæld giver Manden og jeg ikke hinanden noget i år.

Loading