Kalenderen står på 1 december og i dag stod menuen på Shepards Pie.
Simon er hjemme denne weekend og da han roder med sin computer (sammen med sin far) skulle maden i dag være lidt nem.
Med nem mener jeg minimal opvask – da jeg med sådan en ret kan få ryddet op før vi spiser.
Jeg købte noget hakket kalvekød i Føtex tidligere på ugen og det danner baggrunden for min Shepards Pie.
2x 450 g. hakket kalvekød
hakket løg efter smag – (Jeg bruger de frosne – købt i Føtex)
Paprika efter smag
koncentreret tomat
1 brik purreret tomat
revet gulerod ca. ½ pakke færdigkøbt
1 okse bouillon terning (knoor)
Engelsk sauce efter smag
salt og peber
Af ovenstående laves en kødsauce som koger ind ½ times tid ved svag varme
af 4 bagekartofler lavede jeg kartoffelmosen der skulle på toppen af retten.
Kartoflerne snittes i mindre stykker og koges godt møre uden salt. Jeg bruger min el pisker til at mose kartoflerne med. Tilsættes en klat smør og 1 dl. fløde, samt 1 æg, salt og peber. Mosen røres luftig med el piskeren. Og bredes ud over kødsaucen som var kommet i et ildfast fad.
Jeg havde en rest rød cheddar ost som blev revet over mosen.
I ovn ved 180 grader ca 25 min.