I sær når aftensmaden efter hånden kun består af kød/ fisk af en eller anden art og GRØNSAGER. Vi er er nemlig i gang med at skippe – kartofler, ris og pasta og når vi får det er det reduceret til absolut minimum – måske i en salat – men aldrig som tilbehør mere. Der imod bruger jeg ofte spelt, perlebyg, rug eller quinoa – som jeg anvender i gryderetter, wok retter og lign.
I dag har jeg lavet Havregryns kugler – som vi skal hygge med i aften – det er nemlig en kedelig mandag og starten på en ny uge og så kan man godt hygge lidt – i sær når aftensmaden har bestået af – medister (stegt i ovn) kogt broccoli og en pandeblanding bestående af løg, rød peber og en enkelt dåse majs (uden sukker)
Havregryns kuglerne er super lækre og nemme at lave og fulde af fibre
200 g. havregryn
125 g. rør sukker – det skal være rør sukker da det har mindre glykæmisk indeks end almindelig hvidt sukker.
150 gram blødt smør – det skal være rigtig SMØR – ingen hokus pokus her :;
vanilie efter smag
½ dl. stærk kaffe (fx. espresso)
35 gram fedtfattig kakao (urtekram)
Det hele røres godt sammen og trilles til kugler som man behager – jeg laver dem lidt store da jeg ikke gider de små kugler man ofte laver – som så vendes i kokos eller anden krymmel hvad man nu foretrækker. Stilles på køl et par timer og helst langt bagud i køleskabet da de er stærkt vanedannende 😀
Og så kuglerne
Glæder mig til min aftenskaffe i dag 😎